ESP(Energizing Soy Protein) kunci kepada rahsia awet muda...
tapi mulakan dari hari ini lah jika nak awet muda 10 tahun akan datang..
kerana apa jua pun perlukan kesabaran .. bukannya hasil yang datang dalam satu malam...
kerana apa jua pun perlukan kesabaran .. bukannya hasil yang datang dalam satu malam...
ESP menganjalkan, mengebukan dan mencantikkan kulit... |
"Protein hakikatnya boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam,
daging, kekacang dan banyak lagi. Namun protein ini mudah musnah apabila berada
dalam suhu masakan yang tinggi.
daging, kekacang dan banyak lagi. Namun protein ini mudah musnah apabila berada
dalam suhu masakan yang tinggi.
Inilah rahsia awet muda tu.. |
Badan kita perlukan protein utk tumbesaran yang sihat. Stuktur asas badan manusia adalah
sel. Dari sel membentuk tisu. Dari tisu membentuk organ. Dari organ
membentuk sistem. Dan yg penting, protein merupakan makanan kepada sel.
Jika sel mendapat cukup protein (yang berkualiti), sel yang sihat akan mudah terbentuk
demi menggantikan sel-sel lama.
Segala penyakit pada zaman moden ini disebabkan oleh pengumpulan sel-sel
yang lemah dan kurang sihat. Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci
kesihatan yang optimum –protein diperlukan untuk menghasilkan hormones,
enzymes, antibodies and neurotransmitter. 25% daripada badan kita
berasal (diperbuat?) daripada Protein. – kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah
protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein.
yang lemah dan kurang sihat. Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci
kesihatan yang optimum –protein diperlukan untuk menghasilkan hormones,
enzymes, antibodies and neurotransmitter. 25% daripada badan kita
berasal (diperbuat?) daripada Protein. – kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah
protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein.
Tahukah anda?
Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan
kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah
dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian,
beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya
iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka
panjang.
kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah
dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian,
beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya
iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka
panjang.
Risiko kekurangan protein
- Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
- penyakit buah pinggang
- penyakit hati
- kolesterol tinggi
- tekanan darah rendah
- kandungan gula darah rendah
- Fungsi saraf tak stabil
- Ulser perut dan usus
- Luka ambat sembuh
- Pengaliran darah yang tidak lancar
- Penglihatan kurang baik
- Badan menggeletar
- Letih lesu
- Lemah
- Tinggi kandungan air dalam tisu badan
- Terancat akal
- Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan
Membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan
Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.
menyediakan 14 gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan
jantung
menyediakan 14 gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan
jantung
Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber
semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.
semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.
Setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong
tulang yang kuat kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan
tulang yang kuat kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan
monopouse indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula
dalam darah.
Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu
Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity
Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan dipantau dengan
Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan dipantau dengan
ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.
Tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.
Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi
mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat
dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya.
mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat
dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya.
Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.
Apa yang anda akan dapat setelah minum ESP ni?
Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As "energy booster" (kalau minum pagi2 tu.
terasa bertenaga dan tak rasa lapar sangat.. jadi suatu bonus untuk yang sedang cuba
menurunkan berat badan)
Apa yang anda akan dapat setelah minum ESP ni?
Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As "energy booster" (kalau minum pagi2 tu.
terasa bertenaga dan tak rasa lapar sangat.. jadi suatu bonus untuk yang sedang cuba
menurunkan berat badan)
Lelaki : melindungi dari sebarang penyakit kronik
Wanita : keanjalan kulit… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang
cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang
berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protein untuk membina sel baru
dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).
cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang
berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protein untuk membina sel baru
dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).
Bagaimana cara bancuhan yang betul untuk ESP?
Bancuhkan 1 sudu besar ESP bersama air masak (sejuk atau air suam2 kuku) ataupun
bancuh bersama milo, susu atau jus atau ape2 air favorite anda cuma jangan bancuh
dgn air yang terlalu panas kerana kandungan zat protein mudah musnah pada suhu
yang tinggi..
bancuh bersama milo, susu atau jus atau ape2 air favorite anda cuma jangan bancuh
dgn air yang terlalu panas kerana kandungan zat protein mudah musnah pada suhu
yang tinggi..
No comments:
Post a Comment